БИОТИН

11 януари 2024
БИОТИН

Какво е биотин?
Водоразтворима форма на витамин B7

Защо Cymbiotika го използват в някои формули?
Биотинът поддържа очите, кожата, косата, нервната система и черния дроб здрави. Биотинът е много важен по време на бременност за правилния ембрионален растеж.

Биотин се съдържа в:
Бобови растения, яйчни жълтъци, органично месо, ядки, семена, гъби, авокадо, сладки картофи и мая.

Знаете ли, че
Думата "биотин" идва от древногръцката дума "biotos",

която означава "живот" или "препитание".

 

Ако искате да научите повече за биотина, прочетете  35,368 studies

 


Всяка клетъчна мембрана в човешкото тяло изисква фосфатидилхолин, особено за възстановяване и поддържане здравето на нервните и мозъчните клетки.

прочети още
Vitamin B12 Adenosylcobalamin
12 януари 2024

Без витамин B12 човешкото тяло би престанало да произвежда енергия на клетъчно ниво. Ако не си набавяме достатъчно, това в крайна сметка би довело до клетъчна смърт.

прочети още
VITAMIN B12
12 януари 2024

Витамин B12, или кобаламин, е водоразтворимият витамин с най-голямата и най-сложна молекулярна структура от всички витамини. Той играе изключително важна роля по време на формирането на червените кръвни клетки, клетъчния метаболизъм, функцията на нервната система, производството на ДНК, здравето на щитовидната жлеза, храносмилането и усвояването на храната, надбъбречните хормони и други.

прочети още
VITAMIN C
11 януари 2024

Аскорбиновата киселина приемана по време на хранене, може да помогне за усвояването на киселини. Витамин С е основен витамин, което означава, че тялото ви не може да го произвежда. Следователно трябва или да си го набавяте чрез хранителни добавки или чрез храната, която консумирате.

прочети още